Θεραπεία των κιρσών στα πόδια χωρίς χειρουργική επέμβαση

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι μια κοινή ασθένεια που προσβάλλει τις γυναίκες συχνότερα. Για πολλούς, η θεραπεία αυτής της ασθένειας συνδέεται αποκλειστικά με χειρουργική τεχνική, η οποία δεν είναι απολύτως σωστή.

Εάν δεν ξεκινήσετε τη θεραπεία, αλλά μάλλον εγκαίρως, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσετε συντηρητικές μεθόδους. Σε αυτό το πλαίσιο, ας μιλήσουμε για το πώς οι κιρσίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργική επέμβαση, ποιες μέθοδοι υπάρχουν και πόσο αποτελεσματικές συγκρίνονται με τη χειρουργική επέμβαση.

Σχετικά με τις κιρσούς

Οι κιρσοί είναι μια παθολογία που συνοδεύεται από παραμόρφωση, τέντωμα και απώλεια ελαστικότητας των φλεβικών αγγείων. Στο πλαίσιο της ανεπάρκειας των φλεβικών βαλβίδων, εμφανίζεται παλινδρόμηση (αντίστροφη ροή αίματος), ως αποτέλεσμα της οποίας εμφανίζεται στασιμότητα.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι τα γνωστά αγγειακά δίκτυα, κυρτά και οζώδη αγγεία.

Η παθολογία αναπτύσσεται υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, οι πιο συνηθισμένοι από τους οποίους είναι το υπερβολικό άγχος, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, οι ορμονικές διαταραχές, οι ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος και η έλλειψη κινητικότητας.

Στα αρχικά στάδια της νόσου, είναι αρκετά δύσκολο να προσδιοριστεί ανεξάρτητα, καθώς εκδηλώνεται ως κόπωση στα πόδια, αλλά μόνο τότε εμφανίζονται πιο χαρακτηριστικά σημάδια:

 • πόνος στα πόδια;
 • πληρότητα στους μύες
 • αίσθημα βαρύτητας.
 • σπασμοί;
 • οι παθολογικά μεταβαλλόμενες φλέβες γίνονται ορατές στο δέρμα.

Τέτοια συμπτώματα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως λόγος να ζητήσετε αμέσως βοήθεια από έναν ειδικό, επειδή όσο νωρίτερα ξεκινά η θεραπευτική διαδικασία, τόσο πιο αποτελεσματική είναι. Αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη δεν θα είναι πολύ σύντομη.

Βοήθεια. Ένα άλλο σημείο γιατί είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε έγκαιρα τη θεραπεία των κιρσών είναι ο αυξημένος κίνδυνος θρόμβωσης, ο οποίος είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο.

Επιπλέον, η έγκαιρη θεραπεία προσφέρει στον θεράποντα ιατρό μεγαλύτερη επιλογή θεραπευτικών μεθόδων και ο ασθενής μπορεί να αποφύγει χειρουργικές επεμβάσεις.

Μη χειρουργικές μέθοδοι θεραπείας των κιρσών

Η εξάλειψη των κιρσών γίνεται συντηρητικά και χειρουργικά.

Μέθοδοι συντηρητικής θεραπείαςστοχεύουν στην πρόληψη της επακόλουθης παραμόρφωσης των αιμοφόρων αγγείων, στην ενδυνάμωση τους και στην επανάληψη της φυσιολογικής ροής του αίματος στα πόδια.

Βοήθεια. Οι μη χειρουργικές μέθοδοι είναι αποτελεσματικές μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου.

Τα μεταγενέστερα στάδια της παθολογίας απαιτούν χειρουργική επέμβαση, καθώς συνήθως υπάρχουν ήδη μεγάλοι αριθμοί φλεβικών βλαβών ή μεγάλα αγγεία έχουν υποστεί βλάβη.

Στη σύγχρονη ιατρική χρησιμοποιούνται ευρέως διάφορες μέθοδοι συντηρητικής θεραπείας. Επομένως, παρακάτω θα μιλήσουμε λεπτομερώς για το πώς να θεραπεύσετε τις φλέβες στα πόδια χωρίς χειρουργική επέμβασηΈνα ευρύ φάσμα φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κιρσών.

φαρμακευτική θεραπεία

Τα φάρμακα είναι ένα από τα συστατικά μιας σύνθετης θεραπείας για κιρσούς. Αλλά μην καταφεύγετε αμέσως σε φάρμακα.

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια με τη βοήθεια φαρμάκων χωρίς χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Αφού πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εξετάσεις, ο ειδικός θα επιλέξει τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό ναρκωτικών, οι επιπτώσεις των οποίων είναι οι εξής:

 1. ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος.
 2. Αυξημένος αγγειακός τόνος.
 3. Βελτίωση της λειτουργίας της λεμφικής παροχέτευσης.

Μια θεραπευτική πορεία συνήθως αποτελείται από ειδικά βεντονικά φάρμακα, που παρουσιάζονται σε διάφορες μορφές δοσολογίας: δισκία, πηκτές, αλοιφές.

Βοήθεια. Τέτοιοι παράγοντες ονομάζονται phlebotonics ή phlebotropics.

Δεν πρέπει να παίρνετε μόνο αυτά τα φάρμακα. Κάθε περίπτωση απαιτεί μια ατομική προσέγγιση στην επιλογή ναρκωτικών.

Λαϊκές θεραπείες για τη μη χειρουργική αντιμετώπιση των κιρσών

Λαϊκές θεραπείες

Το ζήτημα του πώς να αφαιρέσετε φλέβες στα πόδια χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι ίσως το πιο πιεστικό, καθώς πολλοί απλώς φοβούνται χειρουργικές επεμβάσεις.

Εάν η πορεία της νόσου επιτρέπει συντηρητική θεραπεία, ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής ως συμπλήρωμα των επίσημων.

Παρακάτω παρουσιάζονται σχηματικά οι πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των κιρσών.

μέθοδος Συνταγή
Βάμμα Kalanchoe Αφαιρεί την αίσθηση βαρύτητας και καψίματος στα πόδια. Το φυτό πρέπει να επιμείνει στη βότκα ή στο αραιωμένο αλκοόλ.

Τρίψτε τα πόδια σας για ένα μήνα έως ότου οι φλέβες της αράχνης εξαφανιστούν εντελώς.

Άλογο κάστανο 50 g Φυτά λουλούδια και ρίχνουμε 1 λίτρο βότκας. Επιμείνετε για 2 εβδομάδες, ανακινώντας περιστασιακά. Διατηρήστε την έτοιμη έγχυση σε δροσερό μέρος.

Καταναλώστε 2 κουταλιές της σούπας. Κουτάλι 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Μετά από μια εβδομάδα, πάρτε 5 ημέρες μακριά και επαναλάβετε τη θεραπεία.

Συμπίεση μπλε τόνος Αραιώστε τον πηλό με νερό μέχρι τη συνοχή της ξινής κρέμας, εμποτίστε έναν επίδεσμο με αυτό το διάλυμα και εφαρμόστε τον στην πληγείσα περιοχή των ποδιών για 3 ώρες. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εκτελέστε σε 1 ημέρα.
Πατάτες Ξεφλουδίστε και τρίψτε 1 πατάτα. Βάλτε την προκύπτουσα μάζα σε έναν επίδεσμο και βιδώστε την στις προεξέχουσες φλέβες. Αφήστε για 4 ώρες.
Ζωμοί Ροδαλό ισχίο 15 γρ. μούρα τριαντάφυλλου ρίχνουμε 0, 5 λίτρα ζεστού νερού και αφήστε το να μαγειρευτεί. Μπορείτε να πιείτε αυτό το ζωμό αντί για τσάι.
Hawthorn Βράστε μια μικρή ποσότητα μούρων με βραστό νερό και αφήστε τα να παρασκευαστούν. Πιείτε μισό ποτήρι πριν από τα γεύματα.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι δίνουν καλά αποτελέσματα, αλλά μόνο σε συνδυασμό με επίσημες θεραπευτικές μεθόδους.

Επιπλέον, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες συνταγές, καθώς δεν είναι τόσο ακίνδυνες όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Με κιρσούς, οι βδέλλες φυτεύονται στην κατεστραμμένη περιοχή σύμφωνα με ένα ειδικό σχήμα

Hirudotherapy

Hirudotherapy- μια μέθοδος θεραπείας των κιρσών με φαρμακευτικές βδέλλες.

Αυτή η μέθοδος μη χειρουργικής θεραπείας των κιρσών δεν έχει χάσει τη σημασία και την αποτελεσματικότητά της σήμερα, αν και είναι ένας αρκετά παλιός τρόπος αντιμετώπισης της παθολογίας.

Βοήθεια.Μόνο φάρμακα βδέλλες χρησιμοποιούνται για θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι βδέλλεςτοποθετούνται στις κατεστραμμένες περιοχές του ποδιού.. Κολλούν στο δέρμα και το δαγκώνουν, εγχέοντας μια ειδική ουσία στον εγκέφαλο -hirudin, η οποία χαρακτηρίζεται από τις ακόλουθες επιδράσεις στο σώμα:

 • Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας στο αίμα.
 • Ενίσχυση των αγγειακών τοιχωμάτων.
 • αραίωση αίματος;
 • Μείωση πρήξιμου και πόνου.

Η διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να είναι 5 έως 40 λεπτά.Μετά τη δουλειά, οι βδέλλες εξαφανίζονται.

Προκειμένου να αποκλειστεί η μετάδοση της λοίμωξης, οι βδέλλες χρησιμοποιούνται μόνο 3 μήνες μετά την εφαρμογή τους.

Συνήθως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται συνήθως καταστρέφονται σε ένα ειδικό διάλυμα χλωραμίνης.

Φυσιοθεραπεία και θεραπευτικό μασάζ

Μεταξύ των μεθόδων αντιμετώπισης των κιρσών χωρίς χειρουργική επέμβαση, η φυσικοθεραπεία ξεχωρίζειεπειδή διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία ποικιλιών και είναι πολύ αποτελεσματική σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βοήθεια.Το κύριο αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών είναι να σφίξετε τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να αφαιρέσετε τυχόν πρήξιμο.

Ο συγκεκριμένος τύπος χειρισμού επιλέγεται ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.Οι παρακάτω τύποι φυσικοθεραπείας χρησιμοποιούνται πιο συχνά:

 1. Υδροθεραπεία- αντιθέσεις με νερό.
 2. ηλεκτροφόρηση.
 3. Darsonvalization- έκθεση σε ηλεκτρικές εκκενώσεις χαμηλής συχνότητας.
 4. Διαλείπουσα πνευματική συμπίεση- ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία λόγω της χαμηλής πίεσης και της ώθησης.
 5. Μαγνητοθεραπεία- διαλύει τους θρόμβους στο αίμα.
 6. Amplipulstherapy- Τα ρινικά ρεύματα θεραπεύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
Θεραπευτικό μασάζ ποδιών από ειδικό

Μια άλλη αποτελεσματική τεχνική για κιρσούς θεωρείταιθεραπευτικό μασάζ. Χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική πρακτική.

Βοήθεια. Το μασάζ χρησιμοποιείται μόνο στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της παθολογίας.

Το μασάζ χρησιμοποιείται ανεξάρτητα και σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θεραπείας. Μπορεί να επιτύχει τα ακόλουθα εφέ:

 • εξαλείψτε το πρήξιμο, το μούδιασμα και τις κράμπες.
 • ανακουφίστε την ένταση.
 • αυξάνει τον αγγειακό τόνο.
 • αποκαθιστά τη ροή του αίματος.

Το μασάζ πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο θεραπευτή. Το αυτο-μασάζ είναι δυνατό μόνο σύμφωνα με δήλωση του γιατρού.

Άσκηση και δίαιτα

Είναι δυνατόν να θεραπεύσετε κιρσούς στο σπίτι; Αρκετά, εάν μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού, σύμφωνα με όλες τις συστάσεις του.

Ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την περίπτωση είναι η φύση της πορείας της νόσου. Οι μορφές που ξεκίνησαν απαιτούν ριζική θεραπεία σε νοσοκομείο.

Σημαντικό.Οι κιρσώδεις φλέβες είναι μια σοβαρή ασθένεια, επομένως κάθε αυτοθεραπεία στο σπίτι πρέπει να αποκλειστεί!

Στο σπίτι, μετά από σύσταση γιατρού, πρέπει να τηρούνται διάφοροι κανόνες, οι οποίοι αποτελούν ουσιαστικό μέρος του συνολικού θεραπευτικού συμπλέγματος:

 1. Ειδικές ασκήσεις.
 2. δίαιτα.

Οι φλεβολόγοι συνιστούν έντονα ασκήσεις για την ενίσχυση των γλουτών, των μηρών και των κάτω ποδιών.

Η συστηματική μέτρια άσκηση δεν απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά επιβραδύνει την ανάπτυξη της νόσου και ομαλοποιεί τη ροή του αίματος.

Αυτή η άσκηση πρέπει να γίνεται αρκετές φορές την ημέρα. Οι ασκήσεις επιλέγονται από τον γιατρό, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της πορείας της νόσου και τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Βοήθεια.Οι ασκήσεις δεν είναι δύσκολες και πολλές από αυτές μας είναι γνωστές από το σχολείο: "ποδήλατο", "ψαλίδι".

Επιπλέον, μπορείτε και πρέπει να τρώτε σωστά, δηλαδή να ακολουθείτε μια δίαιτα, , που απέχει πολύ από την τελευταία μέθοδο μη χειρουργικής θεραπείας.

Η σωστή διατροφή έχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει το ιξώδες του αίματος.

Η μη χειρουργική θεραπεία είναι αποτελεσματική στα πρώτα στάδια της νόσου

Η αποτελεσματικότητα της μη χειρουργικής θεραπείας

Είναι σαφές ότι οι μη χειρουργικές μέθοδοι χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση.

Είναι απίθανο η αποτελεσματικότητά τους να συγκριθεί με τη χειρουργική θεραπείαεπειδή, όπως έχει ήδη αναφερθεί,το πρώτο χρησιμοποιείται στα αρχικά στάδια της παθολογίας και το δεύτερο ήδη στα πιο σοβαρά στάδια της πορείας του.

Δηλαδή, χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε ακραίες περιπτώσεις όταν είναι απλά απαραίτητο.

Εάν ένας γιατρός έχει την παραμικρή πιθανότητα να θεραπεύσει αυτήν την παθολογική κατάσταση χωρίς να καταφύγει σε ριζικές μεθόδους, θα το χρησιμοποιήσει.

Με πολλούς τρόπους, η θεραπεία που συνταγογραφείται από έναν ειδικό εξαρτάται από τον ίδιο τον ασθενή, δηλαδή από το πόσο ενημερωμένη είναι η αναζήτηση βοήθειας.

Συμπέρασμα

Εάν ένα άτομο ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και φροντίζει για την υγεία του, τότε οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα δεν θα γίνει απαρατήρητη και η διαβούλευση με έναν ειδικό για αυτό το θέμα δεν θα είναι περιττή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία εάν είναι δυνατόν να θεραπευτούν οι κιρσίδες χωρίς χειρουργική επέμβαση, καθώς ο ίδιος ο ασθενής γνωρίζει τι είναι δυνατό. Τελικά, έκανε το πιο σημαντικό πράγμα που του ζητήθηκε - γύρισε εγκαίρως.