Κιρσοί

Κιρσοί

Μια ασθένεια χαμηλής αισθητικής είναι οι κιρσοί, οι οποίες εκδηλώνονται στην επέκταση των επιφανειακών φλεβικών αγγείων, το δίκτυο των οποίων είναι ορατό μέσω του δέρματος. Σε αυτήν την ασθένεια, η ροή του αίματος προς αυτά τα αγγεία είναι μειωμένη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη παροχής οξυγόνου και την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα. Τα συμπτώματα είναι έντονα, επομένως πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιρα. Είναι καλύτερα να αποφύγετε εντελώς αυτήν την ασθένεια μέσω της πρόληψης. Η θεραπεία για κιρσούς συχνά συνίσταται σε χειρουργική επέμβαση.

Γιατί εμφανίζονται κιρσούς; Υπάρχουν λόγοι που είναι συνηθισμένοι στη ζωή πολλών ανθρώπων:

 1. Μεταβολικές διαταραχές.
 2. Επαγγέλματα στα οποία ένα άτομο στέκεται συνεχώς (πωλητής, σερβιτόρος κ. λπ. ).
 3. Κακές συνήθειες (κάπνισμα και αλκοόλ) που επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων.
 4. Ενδοκρινικές ασθένειες.
 5. κατάχρηση κόκκινου πιπεριού.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη κιρσών

Οι γιατροί τείνουν όλο και λιγότερο να πιστεύουν ότι οι κιρσοί είναι κληρονομικές. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Οι επιστήμονες σημειώνουν άλλους παράγοντες που συνήθως προκαλούν την ασθένεια: τρόπος ζωής, ορμόνες και διατροφή.

Μια μεταβολική διαταραχή είναι μία από τις αιτίες των κιρσών. Οδηγεί στην παχυσαρκία που είναι το αποτέλεσμα ενός ανενεργού τρόπου ζωής και κακής διατροφής που είναι πολύ συχνές σήμερα. Ένα άτομο χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο προϊόντα εντατικής επεξεργασίας και αρνείται φυτικά τρόφιμα.

Επαγγέλματα όπου ένα άτομο είτε στέκεται ή κάθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή φέρει βάρη ή κάνει ξαφνικές κινήσεις, ασκεί επίσης μεγάλη πίεση στις φλέβες. Όλα αυτά οδηγούν στην ανάπτυξη κιρσών με την πάροδο του χρόνου.

 • Οι μεγάλες πτήσεις ή τα ταξίδια επηρεάζουν την κατάσταση των φλεβών, η οποία συχνά βρίσκεται στο μισό των ανδρών.
 • Οι γυναίκες συχνά υποφέρουν από κιρσούς στη βουβωνική χώρα επειδή φορούν σφιχτά εσώρουχα. Και πάσχουν επίσης από κιρσούς των κάτω άκρων εάν συχνά περπατούν πολύ σε ψηλά τακούνια ή άβολα πέλματα.

Η εγκυμοσύνη γίνεται επίσης παράγοντας στην ανάπτυξη κιρσών, ειδικά εάν έχετε ιστορικό ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή οστεοπόρωσης.

Άλλες αιτίες των κιρσών είναι:

 1. Θρόμβωση βαθιάς φλέβας.
 2. αδένωμα του προστάτη.
 3. βήχας.
 4. Σταθερή δυσκοιλιότητα.
 5. Χειρουργική επέμβαση με αναισθησία.

Πώς αναγνωρίζετε τις κιρσούς;

Το πρώτο σημάδι των κιρσών είναι η εμφάνιση ενός μοτίβου μπλε φλέβας (πλέγμα) στην επιφάνεια του δέρματος. Συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς όπου υπάρχει κυτταρίτιδα - ένας μειωμένος μεταβολισμός του λίπους που πιέζει τις φλέβες.

Το δεύτερο σημάδι των κιρσών είναι το πρήξιμο των μαλακών ιστών των ποδιών. Κατά τη διάγνωση της νόσου, γίνεται διάκριση μεταξύ των λίθων των νεφρών και της καρδιαγγειακής ανεπάρκειας.

Όσο περισσότερο κιρσούς υπάρχουν, τόσο περισσότερος πόνος υπάρχει στους μύες του μοσχαριού. Ο πόνος τραβάει ή είναι έντονος και συνήθως επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος μετά από ένα ορισμένο ποσό άγχους που έχει μεταφερθεί για την ημέρα.

Ένα άτομο παραπονιέται για:

 1. Βαριά πόδια.
 2. Τροφικές αλλαγές στην περιοχή των ποδιών.
 3. Νύχτες κράμπες.

Όταν προβάλλεται εξωτερικά, ένα πλέγμα ή αστέρια είναι ορατά, ειδικά όταν το άτομο στέκεται. Εάν ο ασθενής λάβει ύπτια θέση, οι εξωτερικές εκδηλώσεις των κιρσών μπορεί να γίνουν αόρατες. Το πρήξιμο συνήθως υποχωρεί μετά από έναν βραδινό ύπνο.

Στάδια κιρσών

Οι κιρσοί είναι προοδευτικές και περνούν τις ακόλουθες φάσεις:

 1. Το πρώτο είναι το πρήξιμο των φλεβών, η δομική ετερογένεια, η πάχυνση των φλεβών, ο σχηματισμός οζιδίων και η θρομβοφλεβίτιδα.
 2. Το δεύτερο είναι κόπωση, ευερεθιστότητα, κόπωση, βαρύτητα στα πόδια. Επιδείνωση της υγείας, εμφάνιση αϋπνίας και απώλεια μνήμης. Υπάρχουν παράπονα για νυχτερινές κράμπες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την αφαίρεση των εξωτερικών ενδυμάτων, το δέρμα δεν μπορεί να πάρει το προηγούμενο σχήμα του λόγω οιδήματος.
 3. Το τρίτο είναι τροφικές αλλαγές στην κνημιαία περιοχή. Το δέρμα γίνεται καφέ, ξηρό, ραγισμένο, άψυχο. Ανάπτυξη δερματίτιδας με χαρακτηριστικό εξάνθημα και φαγούρα. Το πρήξιμο μπορεί τώρα να βρεθεί σε όλο το πόδι. Το αίσθημα βαρύτητας θυμίζει πόνο στους μυς. Κάθε άγχος οδηγεί σε γρήγορη κόπωση, η οποία οδηγεί σε κατάθλιψη, αϋπνία και αδυναμία.
 4. Τέταρτο - το στάδιο ανάπτυξης επιπλοκών με τη μορφή φλεγμονής των τοιχωμάτων των φλεβών, αιμορραγία ή εμφάνιση τροφικών ελκών.
Έγκυος γυναίκα που συμβουλεύεται έναν φλεβολόγο

Κιρσώδεις φλέβες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εάν μια γυναίκα έχει την τάση να αναπτύξει κιρσούς, ή τα πρώτα σημάδια εμφανίστηκαν ακόμη και πριν από την εγκυμοσύνη, τότε αυτή η ασθένεια εκδηλώνεται με πλήρη ισχύ ενώ μεταφέρει ένα παιδί. Συνήθως το 35% των γυναικών εμφανίζουν κιρσούς κατά την πρώτη εγκυμοσύνη τους, 50% κατά τη δεύτερη και 75% κατά τη διάρκεια της τρίτης.

Οι κιρσοί εξηγούνται από το γεγονός ότι το αίμα φτάνει στα κάτω άκρα, αλλά γίνεται δύσκολο να το στραγγίξετε. Αυτό οδηγεί σε στασιμότητα του αίματος, ως αποτέλεσμα του οποίου τα φλεβικά αγγεία επεκτείνονται και γίνονται ορατά. Εάν μια γυναίκα αφεθεί χωρίς θεραπεία, υπάρχει κίνδυνος θραύσης θρόμβου αίματος, με αποτέλεσμα τον θάνατο τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού.

Άλλες αιτίες των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι:

 1. Ορμονικές αλλαγές.
 2. Η μεγέθυνση της μήτρας και η πίεση της στα αγγεία.
 3. Αυξημένος αριθμός αίματος.
 4. Μεμονωμένες λειτουργίες.

Η παθολογία μπορεί επίσης να εκδηλωθεί στην περιοχή του πρωκτού ή στα εξωτερικά χείλη.

Πυελικές κιρσούς

Οι κιρσοί μπορούν να αναπτυχθούν όχι μόνο στα πόδια,Κιρσώδεις φλέβες της λεκάνης, αλλά και στην περιοχή της πυέλου. Αυτή η ασθένεια αναπτύσσεται συχνά στις γυναίκες. Η διάγνωση γίνεται με ένα τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, το οποίο σας επιτρέπει να δείτε τις διασταλμένες φλέβες της μικρής λεκάνης, καθώς και φλεγμονώδεις διεργασίες στη μήτρα, τις ωοθήκες και την ουροδόχο κύστη.

Τα συμπτώματα των κιρσών της πυέλου είναι παρόμοια με αυτά των κιρσών στα πόδια. Βαριά και πόνο γίνονται αισθητά στην κάτω κοιλιακή χώρα. Συχνά ο λόγος είναι η εγκυμοσύνη, η πυελική παθολογία, ο δύσκολος τοκετός. Άλλοι παράγοντες είναι:

 • Να μεταφέρετε πάντα το μωρό.
 • Καθιστικός τρόπος ζωής.
 • Πάρτε αντισυλληπτικά από το στόμα.
 • Συγγενής υπανάπτυξη του φλεβικού τοιχώματος.

Πώς αντιμετωπίζονται οι κιρσοί;

Η συντηρητική θεραπεία επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση αντενδείξεων για εγχείρηση ή στα αρχικά στάδια των κιρσών, εάν δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη παθολογικές αλλαγές. Εδώ χρησιμοποιούνται:

 • Επίδεση.
 • κάλτσες συμπίεσης.
 • Συνεχής αλλαγή θέσης.
 • Σηκώστε τα πόδια σας ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν.
 • Αποφύγετε τα δωμάτια με χαμηλό αερισμό με υψηλές θερμοκρασίες.
 • Εξάλειψη μεγάλων ποσοτήτων υγρών και αλατιού από τα τρόφιμα.
 • λήψη διουρητικών.
 • venoprotectors.
 • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
 • Θεραπεία κίνησης για απλές κιρσούς: κολύμβηση, κολύμπι, αερόμπικ στο νερό.
 • αλοιφές.
 • Hirudotherapy.

Λειτουργίες για κιρσούς

Αναισθησία φούσκας (εφαρμογή τοπικού αναισθητικού) είναι μέρος της επέμβασης. Αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο όταν έχουν ήδη ξεκινήσει παθολογικές αλλαγές.

Η μινιφλεκτομή είναι μια επέμβαση υπό τοπική αναισθησία - γίνονται μικρές τρυπήματα στην επιφάνεια του δέρματος απευθείας στις φλέβες.

Ένας άλλος τύπος χειρουργικής επέμβασης είναι να αφαιρέσετε τις προσβεβλημένες φλέβες χρησιμοποιώντας ένα σύντομο κείμενο.

Η εκτομή της ενδοσκοπικής φλέβας είναι ένας άλλος τύπος χειρουργικής επέμβασης - η χρήση ενδοσκοπικής συσκευής για τον προσδιορισμό της περιοχής της προσβεβλημένης φλέβας.

Πρόληψη και πρόγνωση των κιρσών

Οι κιρσοί μπορούν να προληφθούν ή να σταματήσουν. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να τηρούνται προληπτικά μέτρα που παρέχουν ευνοϊκές προβλέψεις:

 1. Σταματήστε τις κακές συνήθειες.
 2. φορώντας ρούχα συμπίεσης.
 3. Μασάζ για τα πόδια, τους μηρούς και την πλάτη.
 4. θεραπεία κίνησης.
 5. Ανακούφιση από το άγχος.
 6. Διατήρηση προσωπικής υγιεινής ποδιών.
 7. εξάλειψη της δυσκοιλιότητας.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να αλλάξετε την καθημερινή σας ρουτίνα. Θα πρέπει να εξαλείψετε τα υψηλά επίπεδα σωματικής άσκησης και να ξεκουραστείτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακές συνταγές ιατρικής.