Κιρσοί - τι είναι, συμπτώματα, αιτίες, στάδια, θεραπεία και πρόληψη

Τι είναι οι κιρσίδες

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι μια πολύ συχνή ασθένεια στον πληθυσμό άνω των 30 ετών, ο πυρήνας της οποίας είναι η φλεγμονή των τοιχωμάτων των φλεβών, η διόγκωσή τους, η εμφάνιση οζιδίων και, σε σοβαρές περιπτώσεις, έλκη.

Τις περισσότερες φορές, οι κιρσώδεις φλέβες των ποδιών εκπλήσσουν τις γυναίκες που πάσχουν όχι μόνο από αισθητικά ελαττώματα, αλλά και από την ταλαιπωρία και τον πόνο που σχετίζονται με κιρσούς στα πόδια.

Κιρσοί - αιτίες

Υπάρχουν μόνο μερικές κύριες αιτίες της νόσου:

 • Ανενεργή, καθιστική εργασία ή εργασία που απαιτεί να στέκεστε συνεχώς
 • Παχυσαρκία
 • Κληρονομικότητα
 • ηλικία και φύλο. Είναι πιθανότερο να αναπτύξουν κιρσούς σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Οι φλεβολόγοι που αντιμετωπίζουν κιρσούς και η Wikipedia ισχυρίζονται ότι σε ένα υγιές άτομο, το αίμα ρέει από κάτω προς τα πάνω μέσω των φλεβών. Αυτό επιτυγχάνεται από:

 • Ρυθμικές καρδιακές συσπάσεις
 • Η παρουσία βαλβίδων στις φλέβες
 • Δουλέψτε τους μύες των ποδιών σας

Τα υψηλά στατικά φορτία ή η μειωμένη φυσική δραστηριότητα οδηγούν σε αύξηση της φλεβικής πίεσης στα κάτω άκρα. Τα σκάφη δεν μπορούν να αντέξουν τέτοια φορτία και να αρχίσουν να τεντώνουν και το τείχος τους γίνεται λεπτότερο. Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση ενός κενού μεταξύ της βαλβίδας και του αγγείου, η ροή του αίματος πηγαίνει στην αντίθετη κατεύθυνση, η οποία ονομάζεται παλινδρόμηση.

Εγκυμοσύνη και κιρσούς

Εγκυμοσύνη και κιρσούς

Συνήθως, οι κιρσοί είναι πολύ συχνές στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μερικές φορές συνοδεύονται από κιρσούς στο περίνεο και στην πυελική περιοχή.

Αυτός ο τύπος της πυελικής φλεβίτιδας εμφανίζεται λόγω της πίεσης που ασκεί η διευρυμένη μήτρα στις φλέβες.

Κιρσοί: συμπτώματα και στάδια της νόσου

Η κλινική για κιρσούς οφείλεται στα στάδια της νόσου:

 • Επίπεδο 0. Τα πρώτα συμπτώματα είναι η βαρύτητα και η κούραση στα πόδια μετά από μια μέρα εργασίας, το πρήξιμο των αστραγάλων, των ποδιών και των κάτω ποδιών αργά το απόγευμα. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα συμπτώματα θα εξαφανιστούν μετά από έναν βραδινό ύπνο ή μετά από ενεργό περπάτημα.
 • Στάδιο 1. Τα συμπτώματα στο στάδιο 0 συνοδεύονται από φλέβες αράχνης στα πόδια, πόνο κατά μήκος των φλεβών και σπάνιες νυχτερινές κράμπες στα μοσχάρια.
 • Επίπεδο 2. Σε αυτό το στάδιο, φλέβες και οζίδια μπορούν ήδη να γίνουν αισθητές στο δέρμα που προκύπτουν μετά από μακρά καθιστή ή όρθια θέση. Σε αυτό το σημείο, η πιθανότητα θρόμβων αίματος είναι υψηλή.
 • Επίπεδο 3. Εκτός από όλα τα παραπάνω, υπάρχει συνεχές οίδημα αργά το απόγευμα, το οποίο μπορεί να μην εξαφανιστεί εντελώς το πρωί.
 • Επίπεδο 4. Το δέρμα στα πόδια μπορεί να γίνει σκοτεινό. Εμφανίζεται ατροφία του δέρματος.
 • Επίπεδο 5. Εμφανίζονται τροφικά έλκη που μπορούν να επουλωθούν.
 • Επίπεδο 6. Τα τροφικά έλκη δεν επουλώνονται.

Φλέβες κιρσών: Επιπλοκές που πρέπει να γνωρίζετε.

Εάν αναβάλλετε τη θεραπεία μέχρι αργότερα, μπορείτε σύντομα να περιμένετε επιπλοκές.

Επιπλοκές με κιρσούς

Οι θρόμβοι αίματος λόγω συμφόρησης μπορεί να οδηγήσουν σε θρομβοφλεβίτιδα, οίδημα, πνευμονικό έμφραγμα ή ακόμη και ξαφνικό θάνατο από θρομβοεμβολισμό. Μπορεί να εμφανιστούν μη θεραπευτικά τροφικά έλκη, έκζεμα και δερματίτιδα και η πληγείσα περιοχή του δέρματος μπορεί να αλλάξει χρώμα. Το συνεχές οίδημα οδηγεί στη συμπίεση του λιπώδους ιστού. Μια πολύ δυσάρεστη επιπλοκή είναι η αιμορραγία από κιρσούς, η οποία συμβαίνει λόγω της αραίωσης του δέρματος στο σημείο μιας διευρυμένης φλέβας ή μηχανικής βλάβης.

Ταυτόχρονα, οι γυναίκες μπορεί να έχουν κιρσούς στη λεκάνη, η οποία εκδηλώνεται με πόνο μετά το σεξ και το περπάτημα, δυσμηνόρροια, σοβαρό PMS, εκκένωση κ. λπ.

Κιρσοί: διάγνωση

Αυτή η ασθένεια διαγιγνώσκεται από έναν φλεβολόγο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, προσδιορίζει το πιθανό στάδιο της νόσου και συνταγογραφεί λειτουργικές δοκιμές και οργανικές μεθόδους έρευνας:

 • Υπερηχογράφημα Doppler
 • Υπερηχητικός διπλός αγγειοσκόπηση
 • Ραδιονουκλίδιο και φλεβοσκοπική καλλιγραφία με αντίθεση ακτίνων Χ
 • phlebomanometry. Σας επιτρέπει να προσδιορίσετε την κατάσταση των βαθιών φλεβών.
 • Plethysmography
 • Φωτοφθυσματογραφία

Αφού περάσει η διάγνωση, ο φλεβολόγος αποφασίζει και συνταγογραφεί την πιο λογική θεραπεία για μια συγκεκριμένη περίπτωση.

κιρσούς: θεραπεία

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία; Οι αρχικές κιρσοί μπορούν να θεραπευτούν με τρεις τρόπους: θεραπεία συμπίεσης, θεραπεία άσκησης και θεραπεία με φάρμακα. Οι κιρσοί αντιμετωπίζονται μέχρι την πλήρη ανάρρωση. Η θεραπεία του RFA (RFA) έχει γίνει επίσης δημοφιλής. Μπορείτε να μάθετε για όλες αυτές τις μεθόδους θεραπείας των κιρσών μελετώντας όλο και πιο χρήσιμα υλικά για το θέμα. Όλες οι μέθοδοι θεραπείας περιγράφονται εν συντομία παρακάτω.

Κιρσοί: συντηρητική θεραπεία

Η θεραπεία με συμπίεση συνίσταται στην επίδεση των ποδιών με έναν ελαστικό επίδεσμο ή την τοποθέτηση ελαστικών καλτσών κάθε μέρα. Οι κιρσοί, η θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι λέξεις που έχουν γίνει πραγματικότητα για πολλούς.

Κιρσώδεις φλέβες: ιατρική θεραπεία

Επίσης χρησιμοποιείται μόνο στα αρχικά στάδια των κιρσών. Συνίσταται στο διορισμό φαρμάκων που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και προάγουν την αραίωση του αίματος, ενισχύουν τα τοιχώματα, βελτιώνουν τον τόνο των φλεβών και ανακουφίζουν τον πόνο.

Είναι απαραίτητο να κάνετε τακτικά ειδικές ασκήσεις και να σηκώνετε τα πόδια σας σε ένα λόφο όταν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις κιρσούς, τη θεραπεία με λέιζερ, το κόστος τους και άλλες μεθόδους θεραπείας.

Κιρσοί - σκληροθεραπεία

Σκληροθεραπεία για κιρσούς

Η σκληροθεραπεία είναι επίσης μια σύγχρονη μη χειρουργική μέθοδος στην οποία ένας ασθενής εγχέεται ένα ειδικό φάρμακο σε μια διευρυμένη φλέβα που κολλά τα τοιχώματα του προσβεβλημένου αγγείου και στη συνέχεια το διαλύει.

Κιρσοί - σκληροθεραπεία

Αυτές οι διαδικασίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση των ποδιών, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό είναι αισθητικές διαδικασίες που στοχεύουν στη βελτίωση της καλλυντικής κατάστασης των κάτω άκρων.

κιρσούς. Η θεραπεία είναι μια επέμβαση!

Οι χειρουργικές επεμβάσεις συνεπάγονται ριζική λύση στο πρόβλημα.

 • Φλεβεκτομή - χειρουργική αφαίρεση (εκχύλιση με ειδικό μεταλλικό καθετήρα) των προσβεβλημένων περιοχών των φλεβών, ενώ εξαλείφεται η παλινδρόμηση και οι κιρσοί.
 • κιρσούς. Θεραπεία με λέιζερ. Η τεχνική στοχεύει επίσης στην εξάλειψη της κατακόρυφης παλινδρόμησης και τον καυτηριασμό των αγγείων από το εσωτερικό για να σταματήσει η ανάπτυξη των κιρσών. Η θεραπεία με λέιζερ (μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια μόνοι σας στον ιστότοπό μας) είναι πολύ αποτελεσματική. Οι κιρσοί, η θεραπεία με λέιζερ και η τιμή τους ενδιαφέρουν πολλούς ασθενείς.
 • κιρσούς. Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος για να απαλλαγείτε από την ασθένεια. Οι κιρσοί, η θεραπεία RFA είναι αδιαχώριστες έννοιες. Η διαδικασία εκτελείται χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή υψηλής συχνότητας με καύση του φλεβικού τοιχώματος με μικροκύματα. Οι κιρσοί φεύγουν τόσο γρήγορα. Η θεραπεία με RFO έχει γίνει σωτηρία για πολλούς που δεν θέλουν να εκτελέσουν την τραυματική κλασική φλεβεκτομή.

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους έχει τις δικές της συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις που πρέπει να εξετάσει ο φλεβολόγος και ο χειρουργός. Οι κιρσώδεις φλέβες, η θεραπεία των RFOs έχει γίνει ζήτημα για πολλούς ασθενείς. Πολλοί ενδιαφέρονται για θεραπείες με λέιζερ, η τιμή των οποίων μερικές φορές είναι πολύ διαφορετική στις κλινικές. Στην κλινική μας, όταν το κόστος είναι εξίσου σημαντικό με την ποιότητα ζωής, η θεραπεία με λέιζερ των κιρσών είναι γρήγορη και ανώδυνη! Και έπειτα οι κιρσοί (καμία αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση) θα σταματήσουν να σας βασανίζουν για πολλά χρόνια.

Αλοιφή κατά των κιρσών

Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν στο φαρμακείο για βοήθεια στην πώληση φαρμάκων από φλεβίτιδα για τοπική χρήση. Ύπουλες κιρσούς, πώς και με τι σημαίνει καλύτερη θεραπεία;

Αλλά είναι καλύτερα να μην ξεγελιέστε και να περιμένετε την άμεση απομάκρυνση των κιρσών. Πρέπει να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένους ειδικούς που θα αφαιρέσουν κιρσούς. Η θεραπεία (η τιμή της υγείας δεν μπορεί να είναι υψηλή) θα επικρατήσει.

Θεραπεία των κιρσών με εναλλακτικές μεθόδους

Μπορείτε να "συγκρατήσετε" τις κιρσούς (η θεραπεία με λαϊκές θεραπείες δεν έχει εξαφανιστεί), συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Κιρσούς: θεραπεία με εναλλακτικές μεθόδους. Δημοφιλή μέσα:

Συνταγές στο σπίτι με καλές κριτικές:

 • Συμπιεσμένο σκόρδο με βούτυρο (1: 2);
 • Συμπίεση από χυλό βερμούτ αναμεμειγμένο με ξινό γάλα.
 • έγχυση τσουκνίδας για εσωτερική χρήση.
 • Βάμμα καστανιάς σε αλκοόλ για εσωτερική χρήση κ. λπ.

Κιρσοί - θεραπεία στο σπίτι. Φωτογραφίες, αποτελέσματα

Θεραπεία των κιρσών με λαϊκές μεθόδους

Οι κιρσοί είναι επικίνδυνες. Η θεραπεία καθώς και το κόστος είναι πολύ σημαντικές πτυχές. Οι φωτογραφίες των κιρσών και τα αποτελέσματα συλλέχθηκαν πολύ, οι χρήστες τις δημοσιεύουν συχνά στο δίκτυο. Πολλές από αυτές τις συνταγές βασίζονται σε κοινή σοφία, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τις σύγχρονες προσεγγίσεις για έρευνα και θεραπεία.

Κιρσώδεις φλέβες: Πώς να θεραπεύσετε μέχρι το τέλος

Είναι πολύ πιθανό να επουλωθούν οι κιρσίδες των άκρων. Αλλά για αυτό πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη την υγεία σας. Μην κάνετε αυτοθεραπεία, είναι καλύτερα να ζητήσετε ιατρική βοήθεια εγκαίρως. Οι επιπλοκές της νόσου είναι πολύ δυσάρεστες και ακόμη και απειλητικές για τη ζωή.

κιρσούς: πρόληψη

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη κιρσών, απαιτούνται τα ακόλουθα:

 • Παρακολουθήστε το βάρος σας.
 • Μην φοράτε παπούτσια με πολύ ψηλά τακούνια ή σφιχτά νύχια ή κάλτσες.
 • Ζήστε έναν ενεργό τρόπο ζωής και γυμναστείτε κάθε μέρα.
 • Φορέστε κάλτσες συμπίεσης έναντι των κιρσών.
 • Κάντε μασάζ στα πόδια σας μόνοι σας.
 • Κάνετε ντους αντίθεσης στα πόδια.
 • Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
 • Μην κάνετε κατάχρηση υδρομασάζ και σάουνες.
 • Κοιμηθείτε με ρολό κάτω από τα πόδια σας.
 • Συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συστάσεις, θα προστατευτείτε από κιρσούς, αν και η πιθανότητα εμφάνισης αυτών παραμένει, καθώς ο κληρονομικός παράγοντας είναι καθοριστικός.

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε ότι οι κιρσοί είναι μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με ενδοαγγειακή θεραπεία και θεραπεία συμπίεσης χωρίς χειρουργική επέμβαση. Αλλά για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε έναν γιατρό σε πρώιμο στάδιο, όταν τα συμπτώματα εξακολουθούν να εκφράζονται ελάχιστα και δεν έχουν προκύψει επιπλοκές. Η σύγχρονη ιατρική έχει προχωρήσει και προς το παρόν υπάρχουν εξαιρετικές μέθοδοι ενδοαγγειακής θεραπείας για αυτήν την ασθένεια - γρήγορα, ανώδυνα και αποτελεσματικά. Η συμμόρφωση με τις ιατρικές συνταγές, η συμμόρφωση με όλες τις οδηγίες και η άρνηση αυτοθεραπείας οδηγεί σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα θεραπείας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις κιρσούς

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για κιρσούς;

Η καλύτερη θεραπεία για τις κιρσούς σήμερα θα είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει σύγχρονες ενδοαγγειακές παρεμβάσεις στο φλεβικό σύστημα, θεραπεία συμπίεσης και φαρμακευτική θεραπεία.

Γιατί σχηματίζονται κιρσίδες στα πόδια;

Τα φλεβικά αγγεία των κάτω άκρων εκτίθενται στα μεγαλύτερα υδροστατικά φορτία τόσο στατικών όσο και δυναμικών φορτίων. Παρεμπιπτόντως, οι κιρσοί σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζονται σε άλλα θηλαστικάΣε κάποιο βαθμό, οι κιρσοί είναι η πληρωμή ενός ατόμου για να περπατήσει όρθια.

Γιατί αναπτύσσονται κιρσούς των κάτω άκρων;

Οι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων αναπτύσσονται λόγω των ακόλουθων παραγόντων:

 • κληρονομιά.
 • Αυξημένο άγχος στα κάτω άκρα, ιδίως στατικό ηλεκτρισμό.
 • παχυσαρκία.
 • ηλικία.
 • Φύλο, οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κιρσών.

Μπορούν να θεραπευτούν οι φλεβίτιδες χωρίς να συμβουλευτείτε γιατρό;

Οι κιρσοί δεν μπορούν να θεραπευτούν χωρίς τη συμμετοχή ιατρού. Επιπλέον, για επαρκή θεραπεία, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με έναν εξειδικευμένο ειδικό, έναν φλεβολόγο. Μόνο όταν πληρούται αυτή η πάθηση θα έχετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα της θεραπείας με κιρσούς.

Ποια επέμβαση είναι καλύτερη για τις κιρσούς;

Απάντηση: Η καλύτερη λειτουργία που μπορεί να προσφέρει σήμερα η σύγχρονη ιατρική είναι η πήξη ενδορινικού λέιζερ των κιρσών. Αυτή η τεχνολογία είναι πλέον το χρυσό πρότυπο για τη θεραπεία των κιρσών.