Κιρσώδεις φλέβες στις γυναίκες

Κιρσώδεις φλέβες στις γυναίκες

Οι κιρσοί προκαλούνται από προβλήματα με τις βαλβίδες των φλεβών. Οι κιρσοί είναι πολύ πιο συχνές στις γυναίκες από τους άνδρες και ακόμη πιο συχνές στους εφήβους. Επιπλέον, η ασθένεια αυτή γίνεται «νεότερη» τα τελευταία χρόνια. Πολλοί πιστεύουν ότι η ασθένεια δεν εκδηλώνεται στις γυναίκες έως ότου είναι 40 ετών, αλλά μικρές εκδηλώσεις της νόσου μπορούν να εμφανιστούν ήδη από την εφηβεία.

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου

Οι αιτίες των κιρσών σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο ζωής της γυναίκας.

Το πρόβλημα προκύπτει από το κλείσιμο των φλεβικών βαλβίδων. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία, θρόμβοι αίματος, έλκη, αναιμία και θρομβοεμβολισμός. Χωρίς λύση στο πρόβλημα, η ασθένεια οδηγεί ακόμη και σε αναπηρία. Η θεραπεία γίνεται μέσω φαρμάκων, θεραπείας με λέιζερ ή χειρουργικής επέμβασης.

Με κιρσούς, οι φλέβες των κάτω ή άνω άκρων επεκτείνονται. Πραγματοποιείται σε τέσσερα στάδια στα οποία τα αγγεία εμποδίζονται, η ροή του αίματος εμποδίζεται και το δίκτυο των φλεβών αλλάζει. Το πρώτο και το δεύτερο στάδιο είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν. Η εμφάνιση κιρσών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Οι αιτίες των κιρσών στις γυναίκες βρίσκονται σε λάθος τρόπο ζωής. Τις περισσότερες φορές, οι λόγοι για την εμφάνιση του δίκαιου σεξ είναι εξαιρετικά αθλητικά φορτία στα πόδια, συχνή χρήση παπουτσιών με ψηλά τακούνια, εγκυμοσύνηΑλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι κιρσοί μπορούν επίσης να εμφανιστούν λόγω ορμονικών αλλαγών. Γι 'αυτό η εμμηνόπαυση συχνά διαγιγνώσκεται με κιρσούς. Ένας σημαντικός ρόλος παίζει η προδιάθεση της γυναίκας σε αυτόν, η οποία κληρονομείται από τους γονείς της. Γενικά, ένας ακατάλληλος τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει την εκδήλωση της νόσου.

Συμπτώματα ασθένειας

Αρχικά, οι γυναίκες παρατηρούν ότι τα πόδια τους είναι πιο κουρασμένα από πριν.

Συμπτώματα των κιρσών στις γυναίκες

Οι κιρσοί εμφανίζονται σε διαφορετικές ηλικίες. Συνήθως, λίγοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στα πρώτα συμπτώματα των κιρσών στις γυναίκες. Η παθολογία ξεκινά αθώα. Τα πρώιμα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από κουρασμένα πόδια, φαγούρα ή πρήξιμο. Πολλοί τα αποδίδουν όλα σε κόπωση και μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Πιστεύουν ότι αν κάνετε ένα μασάζ και ξεκουραστείτε για λίγες μέρες, ο πόνος θα εξαφανιστεί. Αλλά εντείνεται και γίνεται χρόνια, δεν εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της κίνησης. Το πρήξιμο θα γίνει επίσης μόνιμο.

"Κιρσώδεις φλέβες" - σημάδια κιρσών στις γυναίκες. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα δίκτυο φλεβών είναι ορατό στα πόδια. Αυτό συμβαίνει όταν οι βαλβίδες στα αγγεία κλείνουν και η ροή του αίματος γίνεται δύσκολη. Στη συνέχεια, μπορεί να παρατηρηθεί ένα δίκτυο φλεβών κοντά στα γόνατα ή στα μοσχάρια, το οποίο θα αυξηθεί στο μέλλον. Χαρακτηρίζεται από την ασθένεια και κράμπες στα μοσχάρια, εύθραυστα νύχια στα δάχτυλα των κάτω άκρων. Λόγω της παράβλεψης των συμπτωμάτων, μικρές πληγές μπορεί να εμφανιστούν στα πόδια σε μεταγενέστερα στάδια. Ταυτόχρονα, η δυσφορία αυξάνεται.

Συνέπειες

Εάν προκύψει πρόβλημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να αποφύγετε σοβαρές ανωμαλίες. Οι συνέπειες των κιρσών προκύπτουν από την παραμέληση της υγείας κάποιου. Εξαιτίας αυτού, αρχίζουν διάφορες επιπλοκές, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου θα γίνουν όλο και πιο δύσκολο να απαλλαγούν. Λίγοι έχουν σκεφτεί τι μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση της νόσου. Για κάποιο λόγο, πολλοί πιστεύουν ότι είτε θα συνεχίσει μόνος του είτε θα σταματήσει στα αρχικά στάδια. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ο χρόνιος πόνος και η εμφάνιση μικρών πληγών. Αυτές οι πληγές μετατρέπονται σε ουλές στο δέρμα της γυναίκας. Και λόγω της συνεχούς απόφραξης των αιμοφόρων αγγείων, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μεγάλων θρόμβων αίματος. Ταυτόχρονα, παραμορφωμένες περιοχές του δέρματος εμφανίζονται στα πόδια.

Εάν δεν πάτε στο γιατρό εγκαίρως, στη χειρότερη περίπτωση είναι ακόμη δυνατό να ακρωτηριαστεί ένα άκρο.

Θεραπεία ασθενειών

Θεραπεία των κιρσών στις γυναίκες

Η παθολογία απαιτεί υποχρεωτική επίσκεψη σε ειδικό.

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να συνταγογραφήσει τη σωστή θεραπεία. Πρέπει πάντα να θυμάστε ότι η αντιμετώπιση των κιρσών από μόνη της είναι εξίσου επικίνδυνη με την παράβλεψη του προβλήματος. Οι κιρσοί στα πόδια των γυναικών απαιτούν πολύπλοκη θεραπεία. Είναι απαραίτητο να στραφείτε σε στενά εστιασμένους ειδικούς - φλεβολόγους. Καταφεύγετε σε αυτήν τη θεραπεία:

 • φάρμακα;
 • λαϊκές θεραπείες;
 • λέιζερ;
 • χειρουργική επέμβαση;
 • σκληροθεραπεία.

Οι δύο τελευταίες θεραπείες χρησιμοποιούνται μόνο για επιπλοκές και προχωρημένα στάδια. Γενικά, οτιδήποτε μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια ειδικής ιατρικής θεραπείας ή εναλλακτικών μεθόδων. Απαιτείται επίσης ειδική διατροφή. Ωστόσο, αυτή η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται υπό την αυστηρή επίβλεψη ειδικευμένου γιατρού. Μετά τη θεραπεία, συνταγογραφείται προληπτική γυμναστική.

Θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Οι κιρσοί στα πόδια μπορούν να αντιμετωπιστούν με λεμόνι, φράουλα, βατόμουρο, μαϊντανό, σταφύλι και πολλές άλλες θεραπείες. Το σμέουρο και το μέλι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκα. Οι φράουλες αλέθονται και εφαρμόζονται στο δέρμα. Και ένα καλό βάμμα παρασκευάζεται από ένα μείγμα μελιού και αλκοόλ. Πρέπει να τρίβεται στο δέρμα των ποδιών έως ότου απορροφηθεί πλήρως. Αυτά τα προϊόντα βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν το πρήξιμο των ποδιών και τον πόνο. Ο χυμός λεμονιού κάνει υπέροχα λουτρά. Και συμπιέζει με χυμό σταφυλιών και μαϊντανού, ακόμη και μειώνει τη φλεγμονή στα πόδια. Το Ginseng είναι μια καθολική θεραπεία. Γίνονται ισχυρές αλοιφές από αυτό. Και όταν παρασκευάζετε το τζίνσενγκ και το έχετε παρασκευάσει, μπορείτε να το πιείτε σαν ένα κανονικό βάμμα. Αυτό το φάρμακο δίνει ελαφρότητα στα πόδια, ανακουφίζει από τον πόνο και την κόπωση.

Φάρμακα

Φάρμακα για κιρσούς

Για την εξάλειψη της παθολογίας, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα με τη μορφή δισκίων.

Σε κάθε στάδιο μπορούν να συνταγογραφηθούν διαφορετικά φάρμακα, αλλά είναι πιο αποτελεσματικά στα δύο πρώτα. Δεδομένου ότι η θεραπεία των κιρσών των ποδιών είναι πολύπλοκη, ο φλεβολόγος θα συνταγογραφήσει αλοιφές και δισκία. Θα λειτουργούν σωστά μόνο εάν τα φάρμακα χρησιμοποιούνται συνεχώς. Για παράδειγμα, η αλοιφή πρέπει να εφαρμόζεται κατά μέσο όρο τρεις φορές την ημέρα.

Οι αλοιφές ποδιών ή οι πηκτές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος. Θα βοηθήσουν να απαλλαγούμε γρήγορα από την ασθένεια. Αφαιρούν επίσης τη φλεγμονή και μπορούν να συμβάλουν στην αγγειοδιαστολή. Τα αναλγητικά συνήθως συνταγογραφούνται για να βοηθήσουν στην ανακούφιση της αίσθησης καψίματος στα πόδια. Χρησιμοποιούνται αγγειοπροστατευτές. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ειδικά φάρμακα για την «αραίωση» του αίματος και την ταχύτερη ροή του αίματος.

Λειτουργίες για κιρσούς

Σε περίπτωση σοβαρών επιπλοκών, μια επέμβαση μπορεί να είναι χρήσιμη. Στη χειρότερη περίπτωση, πραγματοποιείται ακρωτηριασμός. Μετά την επέμβαση, συνταγογραφούνται φάρμακα, συνταγογραφείται δίαιτα και άσκηση. Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια πλήρη ανάκαμψη. Οι πιο δημοφιλείς χειρουργικές μέθοδοι περιλαμβάνουν:

 • Θεραπεία με λέιζερ. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής και φθηνή μέθοδος θεραπείας - με λέιζερ.
 • Η σκληροθεραπεία, η ουσία της οποίας είναι η εισαγωγή ενός ειδικού υγρού σε μια φλέβα που περιορίζει τον αυλό.
 • Φλεβεκτομή, στην οποία απλώς αφαιρούνται οι προσβεβλημένες φλέβες.
 • θεραπεία ραδιοκυμάτων. Αυτή είναι η πιο ανώδυνη μέθοδος καθώς δεν υπάρχει χειρουργική επέμβαση.

Διατροφή κατά των κιρσών

Διατροφή για κιρσούς

Εάν έχετε προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία, εξαιρέστε πολύ αλμυρά τρόφιμα από τη διατροφή σας.

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ακούνε ότι η διατροφή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία. Αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Η δίαιτα με κιρσούς σας επιτρέπει να χάσετε βάρος (αυξάνει το φορτίο στα πόδια) και επιταχύνει τη ροή του αίματος. Επομένως, είναι απαραίτητο να στραφούν σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή που θα παρατείνει την ύφεση. Απαγορεύεται:

 • τρώτε λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα.
 • πίνετε αλκοόλ;
 • τρώτε πολύ αλμυρό ή πικάντικο φαγητό.
 • κακοποιεί διάφορους τύπους καπνιστού κρέατος.

Αντί για όλα αυτά τα πρόχειρα φαγητά, είναι καλύτερα να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάτι που είναι τόσο απαραίτητο για το σώμα. Εάν δεν υπάρχει φρέσκο ​​φρούτο, τότε είναι καλύτερα να θυμάστε τα αποξηραμένα φρούτα. Πολλοί τύποι ξηρών καρπών είναι εξαιρετικά ευεργετικοί. Επί πλέον. Πρέπει να ακολουθήσετε το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ. Είναι καλύτερα να εγκαταλείψετε τα ζωικά λίπη, να προτιμάτε το ελαιόλαδο και να τρώτε περισσότερα ψάρια.

Πρόληψη

Οι κιρσοί στα πόδια των γυναικών απαιτούν προληπτικά μέτρα. Όμως η πρόληψη είναι επίσης απαραίτητη για όσους δεν έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Αυτό αποτρέπει τις κιρσούς στους νέους. Η πρόληψη των κιρσών περιλαμβάνει δύο βασικά μέτρα: διατροφή και άσκηση. Η βασική αρχή της διατροφής είναι να αφαιρέσετε όλα τα τρανς λιπαρά από τη διατροφή σας και να τα αντικαταστήσετε με φυτικές ίνες. Η γυμναστική, με τη σειρά της, περιλαμβάνει μια σειρά απλών ασκήσεων. Ένα επιπλέον εργαλείο μπορεί να είναι αντισπασμωδικά ρούχα. Είναι κατασκευασμένο από πλεκτά υφάσματα και προάγει την κυκλοφορία του αίματος.