Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια: πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία λαϊκών θεραπειών;

Αιτίες των κιρσών στα πόδια

Οι κιρσοί είναι πολύ συχνές. Με αυτήν την ασθένεια, οι φλέβες επεκτείνονται, η επιφάνειά τους επιμηκύνεται. Αυτό οφείλεται σε παθολογικές αλλαγές στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και στην ανεπάρκεια των φλεβικών βαλβίδων.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι θεραπείας αυτής της ασθένειας. Η παραδοσιακή ιατρική προσφέρει επίσης τα δικά της εργαλεία και αποτελεσματικές συνταγές για την αντιμετώπιση της νόσου. Ας εξετάσουμε εάν είναι δυνατόν και πώς να θεραπεύσουμε τις κιρσούς των κάτω άκρων από μόνα τους. Ποιες λαϊκές θεραπείες για κιρσούς στα πόδια είναι κατάλληλες για θεραπεία στο σπίτι;

Σχετικά με τις κιρσούς

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, έως και το 40% του πληθυσμού στις βιομηχανικές χώρες έχει κιρσούς και τα πρώτα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται μεταξύ των ηλικιών 30 και 40 ετών. Ταυτόχρονα, αυτή η ασθένεια είναι πολύ πιο σπάνια στις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου - το ποσοστό επίπτωσης είναι 0, 1%. Ο καθιστικός τρόπος ζωής καθώς και η κληρονομικότητα είναι υπεύθυνοι για αυτήν την τάση.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι αρκετά άβολα - βαρύτητα στα πόδια, οίδημα, αίσθηση θερμότητας, κράμπες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αναπτύσσεται έκζεμα.

Αν και η ίδια η ασθένεια δεν είναι επικίνδυνη, οι συνέπειές της, συμπεριλαμβανομένης της θρομβοφλεβίτιδας, μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις καταλήγει στο θάνατο του ασθενούς.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε εναλλακτική ιατρική;

Η παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση πολλών πολύπλοκων ασθενειών. Η φλεβική φλούδα σε αυτήν τη λίστα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ποιες μέθοδοι θεραπείας είναι αποτελεσματικές για τις κιρσούς

Ορισμένα φυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για την επούλωση των ποδιών χρησιμοποιούνται πλέον από φαρμακολόγους για την παρασκευή φαρμάκων.

Για παράδειγμα, μιλάμε για κάστανο αλόγου, το οποίο έχει σχετικά χαμηλή τοξικότητα - αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του. Λόγω της μοναδικής χημικής σύνθεσής του, το κάστανο μειώνει την αγγειακή διαπερατότητα, αποτρέπει τη στασιμότητα του φλεβικού αίματος και καταπολεμά την αρτηριοσκλήρωση των άκρων.

Αλλά το κάστανο αλόγου δεν είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε υγιείς φλέβες. Υπάρχουν πολλά άλλα φυτά με παρόμοιες ιδιότητες.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Όπως όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, όλα τα βότανα έχουν αντενδείξεις. Ειδικά κατά τη φάση της τεκνοποίησης, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από άλλους περιορισμούς εισδοχής να ισχύουν, ειδικά στο πρώτο τρίμηνο, αν και αυτή η κατηγορία ασθενών έχει συχνά κιρσούς. Πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί κατά το θηλασμό. Οι μέλλουσες και θηλάζουσες μητέρες πρέπει σίγουρα να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσουν μια συνταγή που τους αρέσει.

Η σύνθεση του αίματος πρέπει να παρακολουθείται καθ 'όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Ορισμένες ουσίες σε φυτικά παρασκευάσματα μειώνουν το επίπεδο της προθρομβίνης, το οποίο επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος πήξης του αίματος. Εάν υπάρχει κρίσιμη μείωση του PTI (δείκτης προθρομβίνης), η οποία μπορεί να βρεθεί μόνο σε εργαστηριακές εξετάσεις, υπάρχει κίνδυνος αιμορραγίας.

Μια άλλη ιδιότητα των φαρμακευτικών βοτάνων είναι η αλλαγή στην αρτηριακή πίεση. Αυτό πρέπει επίσης να παρακολουθείται. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη συνιστώμενη δοσολογία, τον καλύτερο χρόνο για να το πάρετε (πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τα γεύματα) και τη διάρκεια της θεραπείας.

Ασφαλείς συνταγές

Ακολουθούν μερικές ασφαλείς και δημοφιλείς συνταγές ποδιών για χρήση στη θεραπεία των κιρσών στο σπίτι.

Κομπρέσες ντομάτας

Θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες

Οι ντομάτες διαφορετικής ωριμότητας είναι μια απλή και προσιτή θεραπεία για την καταπολέμηση των φλεβών των ποδιών, ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει από μόνα τους ισχυρίζονται ότι τέτοιες συμπιέσεις είναι πολύ αποτελεσματικές. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι θεραπείας με ντομάτα.

 • Ο πρώτος τρόπος εφαρμογής: πάρτε άγουρα φρούτα, κόψτε τα αρκετά μεγάλα. Κομμάτια ντομάτας εφαρμόζονται στους φλεβικούς κόμβους και διατηρούνται μέχρι να εμφανιστεί αίσθηση καψίματος σε αυτές τις περιοχές του δέρματος. Στη συνέχεια, η ντομάτα αφαιρείται και τα πόδια ξεπλένονται με κρύο νερό. Ο δεύτερος τύπος εφαρμογής είναι ο ίδιος εκτός από το ότι η διαδικασία επαναλαμβάνεται πέντε φορές στη σειρά. Μετά από δύο εβδομάδες, οι κόμβοι πρέπει να μαλακώσουν και λίγο αργότερα να εξομαλυνθούν.
 • Χρησιμοποιούνται επίσης ώριμες ντομάτες. Τα φρούτα κόβονται σε φέτες, η θεραπεία συνεχίζεται για δύο εβδομάδες.

Τρίψιμο

Για να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων με κιρσούς, το τρίψιμο απλών προϊόντων που είναι πάντα διαθέσιμα και στο χέρι θα σας βοηθήσουν.

 • Το λεμόνιέχει τονωτικό αποτέλεσμα. Για να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ιδιότητα των εσπεριδοειδών, αρκεί να σκουπίσετε το δέρμα στις πληγείσες περιοχές με μια σφήνα λεμονιού.
 • Βάμμα καστανιάς αλόγου- ένα από τα πιο γνωστά και πιο δοκιμασμένα και δοκιμασμένα. Για να το προετοιμάσετε, πάρτε τους καρπούς μιας καστανιάς με φλούδα, τους αλέστε σε έναν μύλο κρέατος, τους βάλτε σε ένα βάζο τριών λίτρων και προσθέστε έως και το ήμισυ της βότκας ή του αλκοόλ (40%). Το βάμμα διατηρείται στο σκοτάδι για ένα μήνα, το περιεχόμενο του βάζου ανακινείται αρκετές φορές την εβδομάδα. Το προκύπτον βάμμα τρίβεται στα πόδια αρκετές φορές την ημέρα, πάντα τη νύχτα.
 • Ξίδι μηλίτη μήλουενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, σφίγγει το δέρμα και απομακρύνει το πρήξιμο. Πωλείται σε κατάστημα, αλλά απλά πρέπει να επιλέξετε ένα φυσικό προϊόν. Το ξίδι (6%) χρησιμοποιείται για να σκουπίσει τις περιοχές όπου υπάρχει αγγειακό δίκτυο και να το αφήσει στο σώμα μέχρι την επόμενη διαδικασία.

Συμπιεσμένο

Συνταγές για κομπρέσες για τη θεραπεία των κιρσών
 1. Από το Kalanchoe. Αυτή η συνταγή θα βοηθήσει να απαλλαγούμε γρήγορα από τις φλέβες των αραχνών. Παίρνετε μερικά φύλλα του φυτού, αλέστε τα σε έναν πολτό και ρίξτε αλκοόλ (σαράντα τοις εκατό) σε όγκο 100 ml. Το προκύπτον προϊόν επιμένει για μια εβδομάδα. Εφαρμόστε ως κανονική συμπίεση τη νύχτα.
 2. λευκό λάχανο.Πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα στο κατεστραμμένο δέρμα. Τα φύλλα λάχανου ξεπλένονται με στερεό σαπούνι (κατά προτίμηση οικιακό σαπούνι) και εφαρμόζονται στο πόδι, στερεώνοντάς το πάνω του με ένα πανί. Η συμπίεση διατηρείται όλη τη νύχτα.

Τσάι από βότανα

 1. Πάρτε ρίζες χαμομηλιού, κάστανου (είναι δυνατή η χρήση φρούτων), yarrow, plantain και βατόμουρου σε ίσες ποσότητες. Ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας ξηρό μείγμα με τρία φλιτζάνια βραστό νερό (600 ml), βράζουμε, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, φιλτράρετε την έγχυση και χρησιμοποιήστε 150 χιλιοστόλιτρα το πρωί και το βράδυ.
 2. Ρίξτε δύο κουταλιές τσουκνίδας με ένα ποτήρι βραστό νερό και αφήστε το να μαγειρευτεί. Πίνετε πενήντα χιλιοστόλιτρα τρεις φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι ένας μήνας.
 3. Πάρτε είκοσι γραμμάρια κάστανο αλόγου, φλοιό βελανιδιάς, σημύδα και βότανα: αλογοουρά, ισλανδικά βρύα thallus - πενήντα γραμμάρια το καθένα, βότανα αστραγάλου, λουλούδια αθάνατος - είκοσι γραμμάρια το καθένα. Δύο κουταλιές της σούπας αυτής της συλλογής χύνονται με 500 ml βραστό νερό και βράζονται για πέντε λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να μαγειρευτεί. Πίνετε πενήντα χιλιοστόλιτρα τέσσερις φορές την ημέρα.

Τρόφιμα ως φάρμακο

Οι αρχαίοι γνώριζαν ότι η τροφή μπορεί να είναι φάρμακο. Εδώ είναι μερικές υπέροχες συνταγές φαγητού.

Διατροφική διόρθωση για κιρσούς
 • 250 γραμμάρια σκόρδου (μπορούν να χρησιμοποιηθούν κρεμμύδια) ξεφλουδίζονται, ψιλοκομίζονται σε μύλο κρέατος και χύνονται με υγρό μέλι (350 γραμμάρια). Το μείγμα θα αποκτήσει δύναμη για μια εβδομάδα. Το εργαλείο λαμβάνεται από το στόμα πριν από τα γεύματα, τρεις φορές την ημέρα με μια κουταλιά της σούπας. Η θεραπεία διαρκεί δύο μήνες.
 • Η κατανάλωση σταφυλιών έχει δείξει καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, μόνο μερικές ποικιλίες είναι κατάλληλες για θεραπεία - "Riesling", "Semillon", "Chaushi", "Chasla". Για τρεις ημέρες με άδειο στομάχι, τρώτε μισό κιλό σταφύλι με φλούδα και σπόρους.

Αλοιφή

Ρίζα Comfrey (5 μέρη), φύλλα comfrey (1 μέρος), άνθη: κάστανο (1 μέρος), λευκή ακακία (1 μέρος), εσωτερικό χοιρινό λίπος (2 μέρη). Οι ξηρές πρώτες ύλες χύνονται με ζεστό λίπος και διηθούνται σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Οι επίδεσμοι με αλοιφή εφαρμόζονται στις πληγείσες περιοχές και διατηρούνται για τρεις ημέρες. Η πορεία της θεραπείας αποτελείται από πέντε διαδικασίες. Εάν είναι απαραίτητο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 10-15 ημέρες.

Πρόκειται για ένα μικρό οπλοστάσιο με σχετικά ασφαλείς και προσιτές λαϊκές θεραπείες που μπορείτε να προετοιμάσετε στο σπίτι για τη θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων.

Συνδυασμός με παραδοσιακή θεραπεία

Τα φάρμακα από το "κιτ πρώτων βοηθειών ανθρώπων" συνιστώνται συχνά από τους γιατρούς. Το γεγονός είναι ότι τέτοια φάρμακα, λόγω της σχετικά ήπιας επίδρασής τους στο σώμα, μπορούν να αντικαταστήσουν τα εργοστασιακά μέσα. Επιπλέον, τα φάρμακα που περιγράφονται παραπάνω ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της κύριας γραμμής θεραπείας.

Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν ή εκείνη την εναλλακτική μέθοδο θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων (στα πόδια), συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ώστε τα μέσα να μην έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και να μην εμποδίζουν το αμοιβαίο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μόνο ένα σωστά επιλεγμένο θεραπευτικό σύμπλεγμα θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα και θα βοηθήσει πραγματικά στην αντιμετώπιση της νόσου.

είναι αποτελεσματικό;

την αποτελεσματικότητα της θεραπείας των κιρσών με λαϊκές θεραπείες

Πώς η θεραπεία των κιρσών στα πόδια με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η σοβαρότητα της νόσου.

Στα πρώτα στάδια, μπορεί να αρκούν μόνο βάμματα, αλοιφές και φυτικά παρασκευάσματα. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει όχι μόνο ιατρική θεραπεία, αλλά και χειρουργική επέμβαση ή άλλες ριζικές παρεμβάσεις.

Δεν αξίζει να κάνετε χωρίς λαϊκές συνταγές, αν και η αποτελεσματικότητά τους είναι μάλλον χαμηλή. Ωστόσο, βοηθούν τέλεια στην απαλλαγή από ορισμένα από τα συμπτώματα της νόσου - ανακούφιση από τη φλεγμονή, αφαίρεση πρήξιμο και βελτίωση της κατάστασης του δέρματος